met MS en vork

ms dieet op basis van het Wahls Protocol. Voeding mijn medicijn bij multiple sclerose

MS Dieet Paleo het nieuwste recept

gevulde courgette

gevulde courgette van Annemarie

Ovengerechten zijn niet alleen lekker maar ook makkelijk. Dit recept is prima in de ochtend voor te bereiden om s’avonds af te bakken. Voor mij heel handig omdat ik in de ochtend nou eenmaal meer energie heb. Gevulde groenten zoals courgettes, tomaten en paprika zijn het jaar door lekker. Let ook eens op aanbiedingen en seizoensgroenten. Courgette die gebruikt is voor de foto’s van deze pagina is een extra grote bolcourgette uit de moestuin van Annemarie. Omdat deze niet te koop zijn heb ik in de omschrijving van het recept rekening gehouden met de gewone courgette. Reken op 1 grote courgette per persoon.

Ingrediƫnten voor twee personen:

  • 2 grote courgettes
  • 200 gram rundergehakt
  • 200 gram spruitjes (of bloemkool)
  • kokosolie om in te bakken
  • el olijfolie (voor zoete aardappel)
  • 1 kleine paprika
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el pijnboompitten (of gehakte noten)
  • 1 el tuinkruiden
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 el kerrie poeder (of mix met curcuma)
  • zout en peper naar smaak ( ik hou meestal 1 tl zout aan per 500 gram vlees)

gevulde courgette paleo

Bereiding gevulde courgette:

  • over voorverwarmen op 175 graden.
  • snijdt de courgettes in de lengte doormidden. en hol ze met een lepel uit
  • snipper de overige groenten, ook de spruitjes (met de hand of even in een hakker)
  • bak het gehakt met de kruiden rul en voeg de gesnipperde groenten toe en bak deze kort mee, maak op smaak met peper en zout
  • Vul de 4 helften van de courgettes met het mengsel en leg ze op de bakplaat of in een ovenschaal. Omvallen voorkom je door met een kaasschaaf aan de onderkant de courgette “recht” te schaven.
  • rasp de zoete aardappel en meng deze met de olijfolie en een uitgeknepen teen knoflook en een snufje peper en zout.
  • breng een laagje van het zoete aardappelmengsel (is dus rauw) aan over de gevulde courgette helften en strooi wat pijnboompitjes er over
  • Indien je ze nog even weg wil zetten voor je ze gaat afbakken doe dat dan in de koelkast. Bak het gerecht 60 minuten in de oven op 180 graden. Af en toe even checken of het niet te hard gaat. Indien nodig de temperatuur verlagen. De courgette moet echt goed gaar en zacht zijn (bijna inzakken). Eet smakelijk.
  • voor gevulde paprika is 50 minuten voldoende tomaat mag nog korter.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Irma 2 september 2016

    Mmmm ga deze zondag maken, heb er nu al zin in. Bedankt voor het recept

Laat een reactie achter

© 2017 met MS en vork

Thema door Anders Norén