met MS en vork

Wahls Protocol. Voeding en leefstijl als middel bij auto-immuun en ontstekingsziekten

Bulletproof koffie

ms dieet Bulletproof koffie

 

BULLETPROOF KOFFIE

Bulletproof koffie is niet iets wat ik aanspoor om veel te drinken behalve als je in ketose te veel afvalt of als je graag een maaltijd wil overslaan maar dat eigenlijk niet lukt. De koffie bevat geen koolhydraten en eiwitten en hoewel het je echte vasten doorbreekt heeft het minimaal invloed. Deze koffie hielp mijn cognitie verbeteren, daar waar ik anders de dag begon met “brainfog” was ik na bulletproof koffie helder en gefocust. Voor mij maakte deze koffie een groot verschil in hoe mijn lichaam reageert op het vasten.

Bulletproof koffie is bedacht door biohacker Dave Asprey, die op het idee kwam in Tibet waar hij zich na het drinken van yak thee met boter als herboren voelde. Hij ging thuis experimenteren en kwam met het ultieme recept; een koffieboon vrij van schimmels en een combi van echte boter en kokosolie (octane, xct of mct olie). Het werk echt! Dave verkoopt ook koffiebonen. Vind je deze te duur dan is Australian Organic slow roasted single origin een prima alternatief. Na experimenteren met andere soorten heb gemerkt dat mijn cognitie hierbij toch echt het best functioneert. Als je andere koffie wil gebruiken kan dat prima. Let er op dat je een biologische, gewassen, singel estate koffiesoort neemt.

De koffie is ook te vervangen voor groene thee.

Ingredi├źnten bulletproof koffie:

  • eetlepel grasboter ongezouten (als je geen zuivel verdraagt kun ghee proberen en anders gewoon weglaten)
  • 20/25 gram octane olie, XCT olie of kokosolie
  • twee dl hete vers gezette koffie van bij voorkeur bovengenoemde hoge kwaliteit.

 

Bereiding bulletproof koffie:

  • doe alles in je voorverwarmde blender en mix tot een romig geheel. Als je geen boter toevoegt wordt de koffie minder romig.
  • enjoy!

ms dieet Bulletproof koffie

© 2021 met MS en vork

Thema door Anders Norén