echt de allerlekkerste
Amandelpasta is heerlijk op een lijnzaad cracker maar ook goed te gebruiken in sausen en dressings of als dip voor een hapje tussendoor. Om amandelpasta te maken heb je een krachtige hakker nodig of een foodprocessor. Hoewel de collage anders suggereert je kunt dit niet maken met de NutriBullet. Ik noem de ingrediënten voor twee potten van ca 350 gram. Amandelpasta is geschikt voor het ketose dieet. Let wel op, het bevat naast vet ook eiwitten en koolhydraten dus niet te veel van eten.
Ingrediënten:
- 800 gram rauwe amandelen (hoeveelheid voor foodprocessor, bij hakker de hoeveelheid aanpassen)
- 1,5 tl zout (naar smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op (hetelucht) stand 150 graden.
- Rooster de amandelen ongeveer 30 minuten. Ze moeten mooi bruin zijn (let op ze mogen niet verbranden).
- Doe het grootste deel van je noten in de foodprocessor of met het zout. Hou een flinke hand amandelen achter.
- Zet deze op de hoogste stand aan en laat hem draaien. Dit is zwaar werk dus gebruik er wel 1 die het aankan. Tussendoor de massa langs de wanden even los halen. Na ongeveer tien minuten, afhankelijk van de kracht van je machine, begint de olie uit de amandelen vrij te komen.
- Als de pasta dunner wordt voeg je de laatste amandelen toe. Dit zorgt voor die heerlijke korrelige structuur zoals de pasta’s uit de winkel.
- De amandelpasta is klaar als hij zo dik is als vla.
- Giet het in potten en laat afkoelen het eindresultaat dikt weer iets in.
De potten zijn minstens enkele weken houdbaar in je keuken kastje.