boerenkool chips
Boerenkool chips zijn vanwege de hoge voedingswaarde heel gezond. Mijn favoriete manier om deze super groenten te eten. Zelfs als je geen boerenkool lust ga je deze lekker vinden. Je kunt ze in de oven of in een droogoven bereiden. Dit is een recept voor in de oven. Een hele struik levert ongeveer vier bakplaten (porties). Ik maak in 1 keer de struik klein. De gewassen stukjes zijn goed een paar dagen te bewaren in de koelkast. Heerlijk als tussendoortje maar ook als bijgerecht bij een maaltijd. Wel gelijk opeten want ze verliezen snel hun brosheid.
vrij van: ei, gluten, lactose, soja, toegevoegde suiker. Past in een paleo dieet en in een ketogeen dieet.
Ingrediƫnten boerenkool chips, voor 1 bakplaat:
- ca 1/4 struik boerenkool
- 2 el olijfolie of bij ketose gesmolten kokosolie
- snuf knoflook poeder
- 1/2 tl paprikapoeder (gerookte paprika poeder)
- 1/4 tl zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 C. Doe de olie de paprikapoeder en het zout in een grote schaal en meng goed.
- Haal de bladeren van de boerenkool los en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukjes was ze en droog zo goed mogelijk.
- Doe de stukjes boeren kool in de schaal met de “kruidenolie” en kneed dit even goed door zodat de olie mooi verdeeld is over de boerenkool.
- Verdeel de stukjes over een met bakpapier of siliconenmat beklede bakplaat en bak de chips in ca 15 minuten bros. Let goed op de chips verbranden snel laat ze niet verkleuren.