Broccolisoep
Broccolisoep is een fantastisch lunch gerecht met een pittige oosterse twist. Dit recept helpt de grote hoeveelheden groenten te verwerken die het Wahls Protocol voorschrijft. Aan het recept kun je naar wens gegaarde stukken vis, garnalen of kip toevoegen voor een complete maaltijd. Het recept is heel goed aan te passen is aan de ketogene variant van het ms paleo dieet. Voeg dan simpel extra vet voor het opdienen toe aan de broccolisoep.
vrij van: ei, gluten, lactose, toegevoegde suiker past in een paleo dieet en in een ketogeen dieet.
Recept is voor ongeveer 4 porties en goed in te vriezen.
Ingrediënten broccolisoep:
- el kokos olie
- 1 stronk broccoli in roosjes
- 2 uien fijn gesneden
- 2 stengel bleekselderie
- 2 tenen knoflook
- 1/2 pepertje of een hele als je van pit houdt
- stukje gember
- twee handen verse spinazie (geeft de fris groene kleur)
- tl kerriepoeder
- tl kurkuma
- 1 liter groenten boullion (bio, zonder gist en smaakversterkers)
- 1 eetl groene kruiden (peterselie, koreander of wat je lekker vindt)
- 200ml kokos melk of kokos cream
- 1 tomaat in stukjes
- eventueel 300 gram gegaarde balletjes gehakt of kip stukjes (apart houden tot na het blenden)
- peper en zout naar smaak
Bereiding broccolisoep
- boullion bereiden
- alle groenten fijngesneden (behalve de spinazie) met de kruiden kort roerbakken
- afblussen met de boullion en laten garen tot de broccoli net wel/net niet gaar is
- kokosmelk of cocoscream toevoegen en even kort doorwarmen
- pan van het vuur nemen en iets laten afkoelen (veiligheid) voor je de broccolisoep gaat blenden
- alles blenden of pureren met de staafmixer
- op het laatst de spinazie mee pureren zorgt voor extra vitaminen en mineralen en een frisse kleur.
- op smaak maken met eventueel nog wat peper en zout
- opwarmen en eventueel gegaarde stukjes vis, garnalen of kip toevoegen
- net voor opdienen extra vet toevoegen als je de ketose variant van het dieet volgt
- smullen maar