CHOCOLADE PUDDING
Oh zalige chocolade pudding soms moet het gewoon even. Dit toetje heeft gelukkig ook heel wat goeds voor je in petto. Zo bevat cacao heel veel flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die lichaam helpen te beschermen tegen van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. En wat dacht je van CollaGelatin die je gewrichten gezond en soepel houdt.
Vrij van: ei, gluten, soja, lactose past in een paleo dieet en ketogeen dieet.
genoeg voor 4 porties en minimaal vier dagen houdbaar in de koelkast
Ingrediënten chocolade pudding:
- 560 ml CoconutCream (Aroy-D)
- 1 dl koud water
- 1 el, maatschep Collagelatin Bulletproof (of gelatinepoeder, hoeveelheid zoals de verpakking aangeeft)
- 6 el rauwe cacaopoeder
- 1/4 tl vanillepoeder
- 1/4 tl groene stevia (of meer naar smaak)
- 100 gr blauwe bessen, frambozen of aardbeien (vers of bevroren) om extra toe te voegen
- eventueel een 1 el pure chocolade 92% geraspt en of wat noten stukjes om voor het opdienen er overheen te strooien
- extra toevoeging voor het ketose dieet, 40 gr xct olie
Bereiding Chocolade pudding:
- Doe ongeveer de helft van de cocoscreme met het water in een pannetje en verwarm. Voeg al roerend de collagelatin toe tot deze goed opgenomen is tot het net kookt.
- Neem de pan van het vuur, roer het vanillepoeder er goed doorheen met een garde en zet weg.
- Doe de rest van de cocoscreme in de blender en voeg het cacaopoeder met de stevia toe (voor ketose nu ook de olie toevoegen). Blend dit tot een romige massa.
- Voeg de massa van de blender en het pannetje samen en roer goed door.
- Giet alles in een schaal en strooi de vruchten (stukjes) er over.
- Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat het minimaal vier uur opstijven.
- Maak het voor het opdienen af met de chocolade rasp en eventueel stukjes noot.