bloemkoolrijst met kip
Bloemkoolrijst is een makkelijk en veelzijdig te gebruiken. Dit recept met gebakken bloemkoolrijst, groenten en kip is zowel warm als koud lekker en ook makkelijk mee te nemen naar je werk. Bloemkool bevat veel vitaminen en mineralen is koolhydraat arm en een goede drager voor vetten als je in ketose bent. Dit is ook weer een perfect gerecht om veel groenten en dus meer voedingswaarde in je maaltijd te stoppen. Maak de (basis rauwe) rijst voor meerdere dagen en varieer door er een keer tonijn of geruld gehakt door te doen.
vrij van: ei, gluten, lactose, toegevoegde suiker past in een paleo dieet en in een ketogeen dieet.
Ingrediƫnten per persoon:
- 100 gram bloemkoolrijst (met of zonder broccoli)
- 200 gram gemengde groenten fijngesneden, zorg voor kleur en zwavelrijke groenten uit de voedingslijst
- 100 gram kip in blokjes
- tl tuinkruiden
- teen knoflook geperst
- peper en zout naar smaak
- alleen bij ketose 25 gram extra vet/olie
Bereiding gebakken bloemkoolrijst met kip:
- bak de gezouten kip met de knoflook even aan in kokosolie
- voeg de kruiden en de groenten toe en roerbak tot het bijna beetgaar is
- voeg nu de bloemkoolrijst toe en roerbak nog even kort
- eventueel nog wat extra kruiden toevoegen en peper en zout
- voeg net voor het opdienen het extra vet toe als je in ketose bent