PANNA COTTA
Panna cotta is een van de lekkerste gezonde paleo toetjes die ik ken. Als je het ms paleo dieet volgt eet je veel minder zoet en ga je de smaken en de zoetwaarde van fruit veel meer waarderen. Deze panna cotta is dan ook een echte verwennerij. De bosvruchten kun je simpel vervangen voor b.v. verse aardbeien of frambozen. Dit recept houdt ook nog eens je huid soepel en jong door het toevoegen van collageenpoeder.
vrij van: ei, gluten, lactose, toegevoegde suiker past in een paleo dieet en ketogeen dieet.
genoeg voor vier porties en minimaal vier dagen houdbaar in de koelkast
Ingrediënten panna cotta:
- 560 ml CoconutCream (Aroy-D)
- 225 gr blauwe bessen,frambozen en of aardbeien (vriezer of vers)
- 100 gr extra fruit om later toe te voegen
- 1 dl koud water
- 1 el Collagelatin Bulletproof (of gelatinepoeder, hoeveelheid zoals de verpakking aangeeft)
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl vanillepoeder
- 1/4 tl groene stevia (of meer naar smaak)
- extra toevoeging voor het ketose dieet, 40 gr xct olie
Bereiding panna cotta:
- Doe ongeveer de helft van de cocoscreme met het water in een pannetje en verwarm. Voeg al roerend de collagelatin toe tot deze goed opgenomen is laat het niet te lang koken maar net tegen het kookpunt aan.
- Neem de pan van het vuur. Roer de vanille poeder er goed doorheen en zet weg.
- Doe de rest van de cocoscreme in de blender en voeg 225 gram van het fruit (ontdooid), de kaneel, de stevia toe (voor ketose nu ook de olie toevoegen). Blend dit tot een romige massa.
- Voeg de inhoud van de blender en het pannetje samen en roer goed door.
- Giet alles in een schaal op portie bakjes en strooi de resterende vruchten er over.
- Zet de panna cotta afgedekt in de koelkast en laat het minimaal vier uur opstijven.
Note: voor de mensen die in ketose zijn. Een portie hiervan kan prima dienen als onderdeel van de avondmaaltijd met bv een simpele groene salade erbij. Omdat er eiwit in het dessert (collagelatin) zit is het niet nodig ook nog vlees of vis te eten om een complete maaltijd te creëren.