bitter lemon, meer dan alleen een verfrissende dorstlesser.
Vooral met warm weer snak ik wel eens naar frisdrank. Maar even een flesje uit het winkelschap is er niet meer bij. Ik heb nu de oplossing. Door de ingrediënten is het ook nog eens een drankje met veel gezondheidsvoordelen. Appelazijn geeft extra energie, draagt bij aan een goede stofwisseling en helpt afvalstoffen afvoeren. Citroenen zijn rijk aan citroenzuur, kalium, calcium, fosfor en magnesium en werken huidveroudering tegen. Gember heeft een hele lijst aan gezonde eigenschappen waaronder de ontstekingsremmende werking en de gunstige invloed op het brein. Nou al zin gekregen hier het recept.
Ingrediënten:
- 4 el appelazijn
- 1 citroen
- stukje gemberwortel (ca 2cm)
- groene stevia naar smaak (kan ook zonder)
- 1dl water om mee te blenden
- 0,5 tot 1 liter water of bronwater (hoeveelheid naar smaak)
Bereiding bitter lemon:
- schil de gemberwortel en snij in stukjes
- snijd de kontjes van de citroen. Snij vervolgens zo dun mogelijk de schil af om mee te blenden. schil de citroen tot het vruchtvlees (dus het wit van de schil verwijderen)
- snij het vruchtvlees in parten en verwijder de meeste pitten
- doe alles met wat stevia en een dl water in de blender
- blend vrij lang door tot alles ragfijn is
- schenk over in een bewaarfles of afsluitbare pot
- het is voldoende voor 3 grote glazen
- leng aan met water of bronwater voor het opdienen
- enjoy je zelf gemaakte bitter lemon.
Als je in ketose bent: Drink je een glas een halfuur voor de maaltijd dan wordt je lever voorbereid op de vetten. Het helpt je lichaam vet om te zetten in ketonen.