Oh zilte zeekraal
Zeekraal is een groenten die je waarschijnlijk niet vaak eet. Wat kan je er eigenlijk mee? Het lekkerst vind ik zeekraal kort gebakken door een salade. Meestal wordt het gegeten in combinatie met vis en dat is eigenlijk altijd een succes. Toch combineert de zilte smaak ook fantastisch met gevogelte en Biefstuk. Dus doe eens gek en laat je verrassen door deze bijzondere combinatie.
Als warme maaltijd lekker met bloemkoolrijst of als maaltijdsalade met groene bladsla.
Met dit gerecht zet je in een kwartier een gezonde maaltijd op tafel, enjoy.
vrij van: ei, gluten, lactose, toegevoegde suiker past in een paleo dieet en in een ketogeen dieet.
Ingrediƫnten per persoon:
- 100 gram bloemkoolrijst (met of zonder broccoli)
of
- 70 gram groene bladsla (dressing niet nodig vocht uit gerecht is voldoende)
- 200 gram groene asperges
- 150 gram zeekraal
- halve groene paprika in reepjes
- 125 gram biefstuk in blokjes
- tl tuinkruiden (als je hebt handje verse peterselie)
- tl paprika poeder
- teen knoflook geperst
- peper en zout naar smaak
- el coconut aminos (kan ook zonder)
Bereiding:
- marineer de biefstuk met olie wat zout peper en de kruiden ( verse later toevoegen) laat dit even een half uurtje rusten en op temperatuur komen.
- Snij ondertussen de paprika, asperges in drie delen snijden.
- Roerbak de groenten met de knoflook gaar en blus af met de coconut aminos. (houdt warm)
eet je het gerecht met bloemkoolrijst is dit tevens het moment om de bloemkool even in de laatste minuut mee te bakken. (niet te lang want dan gaat het gerecht teveel naar bloemkool smaken)
- Bak de biefstuk op hoge temperatuur snel rondom bruin en voeg de laatste minuut de zeekraal toe. Let op echt kort meebakken. De zeekraal is het lekkerst als hij nog een beetje knapperig is.
- Eventueel nog wat extra kruiden toevoegen en peper en zout
- Voeg het vlees- zeekraal mengsel bij je groenten en/of bladsla en eet smakelijk.
- ketose proof recept